Informatie<

Informatie

Ga je voor het eerst vissen??

Een goed begin is het halve werk! Zorg dat je spullen in orde zijn zodat je niet voor verrassing komt te staan langs de waterkant. Hieronder een lijst met spullen die nodig zijn om wedstrijden te gaan vissen.

Hengel > Gebruik een (vaste)hengel van minimaal 5 meter lengte

Kant en klaar tuigje> Het gebruik maken van een kant en klaar tuigje is erg makkelijk en werkt het snelst. Kies voor een tuigje met een slanke dobber van 0,5 tot 1 gram en een haakje 12 of 14. Ook is het handig om extra tuigjes mee te nemen in geval er iets kapot gaat of voor het geval dat je tuigje in de knoop raakt.

Koffer of bakje met spulletjes>je hebt diverse spullen nodig om je hengel klaar te maken voor het vissen. Vaak is het handig om extra spulletjes bij je te hebben voor het geval er iets kapot gaat of kwijt raakt;

  • Toprubbertjes voor je hengeltop
  • Kikkertje voor op je hengeltop om het draad op te winden
  • Bakje met verschillende maatjes loodjes
  • Haakjes (rond maat 14)
  • Reserve dobber
  • Reserve kant en klaar tuigje
  • Peillood om de waterdiepte te meten
  • Tangetje of hakensteker om de haak uit de bek van de vis te halen

Leefnet> om de vissen tijdens de wedstrijd te bewaren heb je een leefnet van minimaal 2,5 meter lengte nodig.

Hengelsteun> Tijdens het vissen komt het wel eens voor dat je even je hengel neer moet leggen. Het is dan handig om een steun te hebben zodat je handen vrij zijn.

Emmer/lokvoer> Om de vissen te lokken heb je lokvoer nodig. Dit maak je klaar in een emmer voor de wedstrijd. Zorg dat je emmer groot genoeg is om het voer te mengen en het niet over de rand gaat. Ook is het handig om een afsluitbare emmer te gebruiken om het voer te kunnen afdekken.

Madenbakje/maden> Maden blijven het beste goed in een madenbakje. Je kunt ze het beste bewaren op een koele plek zoals in de koelkast.

Schepnet> Om grote vissen op de kant te halen heb je een schepnet nodig. Hou er rekening mee dat de steel lang genoeg is bij een hoge kant of om grote vissen op tijd te kunnen scheppen. Hou rekening met een lengte van minimaal 3 meter.

Stoel/zitkoffer> Om lekker te kunnen vissen heb je een goede stoel nodig die stevig staat. Voor ongelijke kanten kan je ook gebruik maken van een visplaat zodat je altijd recht kan zitten.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd een van de jeugdleiders aanspreken om je te helpen met je uitrusting.